Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Робити якісно - завжди вигідніше (14/10/2013)

У виставковому центрі «Козак-Палац» відбулася нарада з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно безпеки харчових продуктів». У заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький, директор Департаменту сертифікації та якості Запорізької торгово-промислової палати Олександр Коноваленко, керівники та фахівці з якості підприємств з вироблення харчових продуктів та напоїв у Запорізькій області.

- На засіданні 18 вересня Кабінет Міністрів України одноголосно схвалив проект Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Таким чином, курс України - це євроінтеграція, тож державна політика будуватиметься так, щоб неухильно йти цим курсом. При входженні в зону вільної торгівлі виробники продуктів харчування при виході як на зовнішні, так і на внутрішні ринки збуту зіткнуться з жорсткими умовами конкуренції, яка вимагає, перш за все, зниження собівартості і поліпшення якості продукції, - Андрій Ревуцький.

За словами посадовця, в розвинених країнах якість продукції формується під впливом низки чинників, серед яких - активне прагнення фірм до оперативного використання досягнень науково-технічного прогресу, ретельне вивчення вимог внутрішнього і міжнародного ринків, а також потреб різних категорій споживачів, інтенсивне використання творчого потенціалу персоналу через навчання, виховання, систематичне підвищення кваліфікації, різноманітну мотивацію матеріального і морального характеру, повідомило управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

- Для забезпечення якості продукції необхідно керуватися перевіреним практикою багатьох фірм основним принципом: робити якісно - завжди вигідніше. Якість продукції визначається тим її вирішальним значенням, яке вона має для споживача і його виробника. Якість і ефективність виробництва перебувають у прямій залежності і доповнюють одне одну, а якість – це основа виживання фірми в умовах внутрішньої і особливо міжнародної конкуренції. З позиції споживача якість виробу визначає ступінь задоволення потреб, на які повинен своєчасно орієнтуватися його виробник, - зазначив керівник департаменту.

Законопроектом пропонується внесення змін до 13 законодавчих актів України.

- У зв’язку з проведенням адміністративної реформи, започаткованої Президентом України Віктором Януковичем, пропонується змінити положення, що визначають функції, завдання і компетенцію органів виконавчої влади у сфері контролю за безпекою харчових продуктів. Також пропонується уточнити та посилити відповідальність виробника і посадових осіб за порушення обов’язків, визначених законодавством про безпеку харчових продуктів. У зв’язку з цим пропонується доповнити Кримінальний кодекс України та Кодекс про адміністративні правопорушення новими положеннями, - повідомив Андрій Ревуцький.

За словами посадовця, прийняття закону дозволить удосконалити систему державного контролю у сфері безпеки харчових продуктів з урахуванням вимог законодавства ЄС, чітко врегулювати відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами, а також визначити порядок забезпечення безпеки харчових продуктів, вироблених та тих, які знаходяться в обігу, ввозяться/пересилаються на митну територію України та/або вивозяться/пересилаються з неї. Також цей закон дозволить здійснити формування конкурентного середовища у сфері безпеки харчових продуктів.

- Прийняття даного закону зобов’яже операторів ринку харчових продуктів розробляти, вводити в дію та застосовувати чинні процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних чинників та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах цієї системи, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів, - підсумував Андрій Ревуцький.

Після наради посадовець запросив учасників наради відвідати XVIІ міжрегіональну багатогалузеву виставку товарів широкого вжитку «Покровський ярмарок», який проходив на першому поверсі виставкового центру «Козак-Палац».

14/10/2013


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC