Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Проблема споживання солі та транс-жирів (04/11/2013 15:08)

В Україні виникла проблема споживання солі та транс-жирів. Про це йшлося на розширеній нараді за участю головних позаштатних спеціалістів МОЗ України з кардіології, терапії та дієтології, представників Мінагрополітики України, Держсанепідслужби України, Держветфітослужби України, Національної академії медичних наук України та Національної академії аграрних наук України, присвяченій актуальним питанням споживання населенням солі та транс-жирів.

В Україні, як у більшості європейських країн, поширення хронічних неінфекційних хвороб є проблемою охорони здоров’я, яка негативно впливає на медико-демографічну ситуацію та зумовлює підвищений рівень захворюваності, інвалідності, смертності, невисоку якість і коротку тривалість життя.

Учасники зібрання дійшли висновку, що надмірне вживання насичених жирів, цукру та солі, недостатнє споживання свіжих овочів і фруктів є основними чинниками ризику. Тому, серед невідкладних завдань, які повинні вирішуватись на державному рівні, є необхідність у обмеженні використання продуктів харчування, які містять велику кількість солі, цукру, насичених жирів шляхом впровадження відповідного плану дій.

За результатами наради прийнято рішення про підготовку плану заходів щодо зменшення споживання населенням солі та вмісту транс-жирів у харчових продуктах, який забезпечить впровадження міжсекторального підходу у вирішенні проблеми. Зазначений підхід враховує рекомендації ВООЗ та Європейської стратегії політики охорони здоров’я «Здоров’я - 2020».

Прес-служба МОЗ України

04/11/2013 15:08


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC