Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області станом на 25 серпня 2014 року (27/08/2014)

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Запорізькій області знизилась на 23%. На 34-ому тижні року зареєстровано 438 випадків гострих кишкових інфекцій, показник захворюваності склав 11,2 на 100 тисяч населення.

За тиждень гострими кишковими інфекціями серед дітей, які відвідують дитячі навчальні заклади захворіло 10 чоловік (33-й тиждень – 15 чол.).

Спалахів та групових захворювань не зареєстровано.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 90,4 %. Питома вага різних продуктів при реалізації харчового шляху передачі у т.ч. склала: молочні продукти – 22,7 %, овочі та фрукти – 20 %, м’ясні – 16,0 %, рибні – 12,6.

Питома вага харчових продуктів, що придбано на стаціонарних ринках – 14,7 %, продуктів із стихійних ринків – 32,3 %.

Для профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції треба додержуватись правил особистої гігієни, вживати тільки свіжі продукти, не купувати харчові продукти на стихійних ринках, на пляжах, не вживати воду з відкритих водойм, з незнайомих джерел. При купанні у воді відкритих водоймищ – не ковтати воду та застерігати від цього дітей.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

27/08/2014


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC