Захворюваність на гострі кишкові
інфекції в Запорізькій області знизилась на 16,0 %. На 39-ому тижні 2014 року
зареєстровано 278 випадків гострих кишкових інфекцій, показник захворюваності склав
15,4 на 100 тисяч населення.
За тиждень гострими кишковими інфекціями серед дітей, які відвідують дитячі
навчальні заклади захворіло 35 чоловік.
Спалахів та групових захворювань не зареєстровано.
Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ
ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 95,8 %. Питома вага різних
продуктів при реалізації харчового шляху передачі у т.ч. склала: молочні продукти - 27,9 %, м’ясні продукти – 26,2 %, рибні – 10,7 %, овочі та фрукти – 9,0
%.
Питома вага харчових продуктів, що придбано на стаціонарних ринках – 14,3
%, продуктів із стихійних ринків – 32,6 %.
Черненко Світлана Валентинівна,
начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду
Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області 29/09/2014 |