Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області станом на 17 листопада 2014 року (17/11/2014)

Захворюваність на ГКІ на 46-му тижні (07.11.- 13.11.2014): зареєстровано 190 випадків, показник захворюваності склав 10,6 на 100 тисяч населення. Захворюваність серед організованих дітей нижче рівня минулого тижня на 26,1%, хворих дітей - 17.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 96,4%. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію - 27,5%; м'ясну продукцію - 24,3%; рибну - 13,1%. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках - 22,5%, на узаконених ринках - 18,7%.

У 58,1 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

17/11/2014


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC