Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області станом на 24 листопада 2014 року (24/11/2014)

Захворюваність на ГКІ: рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції на 47-му тижні (14.11 - 20.11.2014) нижче рівня минулого тижня на 10,5 % та складає 9,5 на 100 тисяч населення. Зареєстровано 170 випадків, на попередньому тижні – 190. Захворюваність серед організованих дітей склала 17 хворих.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 94,4%. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію - 26,7 %; молоко, молочну продукцію - 22,2%; рибну – 14 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках – 20 %, на стихійних ринках - 17,7%.

В 60,7 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

24/11/2014


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC