Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області станом на 15 грудня 2014 року (15/12/2014 14:44)

Захворюваність на ГКІ: рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції на 50-му тижні нижче рівня минулого тижня на 10,5 % та складає 8,1 на 100 тисяч населення. Зареєстровано 145 випадків, на попередньому тижні – 162. Захворюваність серед організованих дітей склала 13 хворих.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 94,3%. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію - 37,9 %; на м'ясну продукцію - 22,4 %; ; рибну – 6,9 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках – 12,3 %, на стихійних ринках – 19,8%.

У 67,2 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

15/12/2014 14:44


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC