Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області станом на 22 грудня 2014 року (22/12/2014 12:56)

Захворюваність на ГКІ: рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції на 51-му тижні заходиться на рівні минулого тижня. Зареєстровано 147 випадків, с показником 8,1 на 100 тисяч населення. Серед організованих дітей захворюваність склала 21 хворий.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 91,3%. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію - 31,0 %; на м'ясну продукцію - 24,1 %; рибну – 10,3 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках – 19,8 %, на стихійних ринках – 17,2 %.

У 62,0 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

22/12/2014 12:56


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC