Вихідні
та святкові дні у Запорізькій області пройшли відносно спокійно, випадки
спалахової та групової захворюваності не реєструвалися.
Захворюваність
на ГКІ: рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції на 2-му тижні заходиться на рівні минулого тижня.
Зареєстровано 136 випадків, з показником 7,6 на 100 тисяч населення. Серед організованих дітей захворюваність не реєструвалась.
Згідно з даними
епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі
припадає 92,6%. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на
молоко, молочну продукцію - 25,0 %; на м'ясну продукцію - 17,0 %; рибну – 10,7
%. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених
ринках – 28,6 %, на стихійних ринках – 15,2 %.
У 56,2 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами
харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в
домашніх умовах.
Черненко Світлана Валентинівна,
начальник епідеміологічного відділу управління
організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у
Запорізькій області 13/01/2015 15:01 |