Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області станом на 12 січня 2015 року (13/01/2015 15:01)

Вихідні та святкові дні у Запорізькій області пройшли відносно спокійно, випадки спалахової та групової захворюваності не реєструвалися.

Захворюваність на ГКІ: рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції на 2-му тижні заходиться на рівні минулого тижня. Зареєстровано 136 випадків, з показником 7,6 на 100 тисяч населення. Серед організованих дітей захворюваність не реєструвалась.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 92,6%. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію - 25,0 %; на м'ясну продукцію - 17,0 %; рибну – 10,7 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках – 28,6 %, на стихійних ринках – 15,2 %.

У 56,2 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

13/01/2015 15:01


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC