Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області станом на 19 січня 2015 року (19/01/2015 15:03)

Захворюваність на ГКІ: на 3-му тижні зареєстровано 177 випадків, з показником 9,9 на 100 тисяч населення. Серед організованих захворіло 4 дітей.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 93,5%. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію - 29,2 %; молоко, молочну продукцію - 27,8 %; рибну – 7,6 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках – 22,9 %, на стихійних ринках – 14,6 %.

У 61,8 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

19/01/2015 15:03


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC