Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 30.01 - 05.02.2015 року (10/02/2015 09:02)

Захворюваність на ГКІ: на 6-му тижні зареєстровано 179 випадків. Показник захворюваності на 100 тис. нас. 10,0, що нижче за епідемічний поріг на 23 %. Серед організованих захворіло 17 дітей.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 90,3 %. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію - 28,6 %; м'ясну продукцію - 25,7 %; рибну – 8,6 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках та на стихійних ринках – 19,3 %.

У 61,4 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

10/02/2015 09:02


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC