Захворюваність
на ГКІ: на 6-му тижні зареєстровано 179 випадків.
Показник захворюваності на 100 тис. нас. 10,0, що нижче за епідемічний поріг на
23 %. Серед організованих захворіло
17 дітей.
Згідно з даними
епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі
припадає 90,3 %. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на
молоко, молочну продукцію - 28,6 %; м'ясну продукцію - 25,7 %; рибну – 8,6 %. За місцем придбання: питома
вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках та на стихійних ринках
– 19,3 %.
У 61,4 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами
харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в
домашніх умовах.
Черненко Світлана Валентинівна,
начальник епідеміологічного відділу управління
організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у
Запорізькій області 10/02/2015 09:02 |