Захворюваність
на ГКІ: на 9-му тижні зареєстровано 176
випадків, захворюваність вище на 11,4%
рівня минулого тижня. Показник захворюваності на 100 тис. нас. 9,8, що нижче за епідемічний поріг на 28 %. Серед організованих захворіло 14 дітей.
Згідно з даними
епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі
припадає 95,4 %. Серед причин
захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію –
36,6 %; м'ясну продукцію – 18,6 %; рибну
– 12,4 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на
узаконених ринках склала 19,3%, на стихійних ринках – 21,4 %.
У 59,3 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил
зберігання і приготування в домашніх умовах.
Черненко Світлана Валентинівна,
начальник епідеміологічного відділу управління
організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у
Запорізькій області 02/03/2015 11:52 |