Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 27.02 - 05.03.2015 року (10/03/2015)

Захворюваність на ГКІ: на 10-му тижні зареєстровано 175 випадків, захворюваність на рівні минулого тижня. Показник захворюваності на 100 тис. нас. 9,8, що нижче за епідемічний поріг на 22,8 %. Серед організованих захворіла 21 дитина.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 92,6 %. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 38 %; м'ясну продукцію – 17,5 %; рибну – 11,7 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках склала 17,5%, на стихійних ринках – 22,6 %.

У 59,2 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

10/03/2015


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC