Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 27.03 - 02.04.2015 року (06/04/2015)

Захворюваність на ГКІ: на 14-му тижні зареєстровано 198 випадків, захворюваність на рівні минулого тижня. Показник захворюваності на 100 тис. нас. 11,1, що нижче за епідемічний поріг на 14,6 %. Серед організованих захворіло 15 дітей.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 92,6 %. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 31,8 %; м'ясну продукцію – 23,2 %; рибну – 8,0 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 17,2 %, на узаконених ринках склала 16,6%.

У 65,6 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

06/04/2015


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC