Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 10.04 - 16.04.2015 року (20/04/2015)

Захворюваність на ГКІ: на 16-му тижні показник захворюваності на ГКІ на 30,0 % нижче за багаторічний максимальний рівень.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 93,5 %. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 23,9 %; м'ясну продукцію – 24,6 %; рибну – 7,0 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 18,5%, узаконених ринках склала 21,5%.

У 58,5 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Пам'ятайте, що придбання продукту з вичерпаним терміном придатності згубно позначиться на здоров'ї сім'ї. При виборі продуктів для всієї родини не можна втрачати пильності. Звертайте увагу на стан пакувального матеріалу, цілісність упаковки (наявні дефекти, бомбаж, патьоки, пробоїни, наскрізні тріщини, ознаки мікробіологічного псування: пліснявіння, бродіння тощо), зовнішній вигляд тари, наявність етикеток, дотримання температурних умов, на зовнішній вигляд продавця та охайність його робочого місця. Завжди звертайте увагу на терміни реалізації продукції.

Не купуйте продукти, якщо є сумніви у дотриманні правил їх зберігання.

Ніколи не купуйте продукцію, якщо у приміщенні, де вона виготовляється (намет, ларьок, кіоск) немає проточної води та не створені умови для миття рук.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

20/04/2015


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC