Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 15.05 - 21.05.2015 року (25/05/2015 14:17)

Захворюваність на ГКІ: на 21-му тижні показник захворюваності на ГКІ на рівні багаторічного максимального та складає 13,2 на 100 тис. населення.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 96,5 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 28,4 %; на овочі, фрукти – 17,5%, на м'ясну продукцію – 17,0 %, рибну – 7,2%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 25,8 %, узаконених ринках склала 15,5%.

У 57,2 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

25/05/2015 14:17


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC