Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 29.05 - 04.06.2015 року (08/06/2015 14:15)

Захворюваність на ГКІ: на 23-му тижні показник захворюваності на ГКІ на рівні минулого тижня та складає 11,2 на 100 тис. населення.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 94,7 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на

на овочі, фрукти – 29,5%, на молоко, молочну продукцію – 21,5 %; на м'ясну продукцію – 19,6 %, рибну – 6,1%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 25,8 %, узаконених ринках склала 20,3%.

У 54,0 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

08/06/2015 14:15


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC