Захворюваність на ГКІ:
на 24-му тижні показник
захворюваності на ГКІ на 28,8 % нижче максимального багаторічного рівня.
Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового
шляху передачі припадає 97,2 %.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на
молоко, молочну продукцію – 25,2 %; на овочі,
фрукти – 20,9%, на м'ясну продукцію –
18,0 %, рибну – 10,1%.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних
ринках – 25,9 %, узаконених ринках склала 15,8 %.
У 57,6 % випадків ГКІ пов'язані з
продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та
приготування в домашніх умовах.
Черненко
Світлана Валентинівна,
начальник
епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного
управління Держсанепідслужби у Запорізькій області 15/06/2015 13:30 |