Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 03.07. – 09.07.2015 року (13/07/2015 14:48)

На 28 тижні показник захворюваності на ГКІ на 37,1 % нижче максимального багаторічного рівня.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 96,0 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 23,5 %; м'ясну продукцію – 23,0 %, овочі, фрукти – 15,2%, рибну продукцію – 8,2 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 22,6 %, узаконених ринках склала 12,4 %.

В 64,1 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

13/07/2015 14:48


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC