Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 17.07. – 23.07.2015 року (27/07/2015 14:32)

На 30 тижні показник захворюваності на ГКІ на 41,8 % нижче максимального багаторічного рівня.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 85,6 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію та на м'ясну продукцію – 22,9 %, овочі, фрукти – 19,4%, на рибну – 12,8%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 27,6 %, узаконених ринках склала 19,4 %.

В 52,6 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

27/07/2015 14:32


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC