Захворюваність на ГКІ:
на 31-му тижні показник захворюваності на ГКІ на 21,8 % нижче
максимального багаторічного рівня.
Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового
шляху передачі припадає 83,7 %.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти – 24%, м'ясну продукцію – 23,3 %, молочну продукцію
– 21,2%, рибну
продукцію – 10,6 %.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних
ринках – 29,5 %, узаконених ринках склала 14,4 %.
У 55,8 % випадків ГКІ пов'язані з
продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і
приготування в домашніх умовах.
Черкасова Вікторія
Вікторівна,
начальник
управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного
управління Держсанепідслужби у Запорізькій області 03/08/2015 13:38 |