Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 24.07 - 30.07.2015 року (03/08/2015 13:38)

Захворюваність на ГКІ: на 31-му тижні показник захворюваності на ГКІ на 21,8 % нижче максимального багаторічного рівня.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 83,7 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти – 24%, м'ясну продукцію – 23,3 %, молочну продукцію – 21,2%, рибну продукцію – 10,6 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 29,5 %, узаконених ринках склала 14,4 %.

У 55,8 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черкасова Вікторія Вікторівна,

начальник управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

03/08/2015 13:38


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC