Захворюваність на ГКІ:
на 32-му тижні показник захворюваності на ГКІ на 24,2 % нижче
максимального багаторічного рівня.
Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового
шляху передачі припадає 77,2 %.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 23,6%; овочі, фрукти –
21,9%; м'ясну продукцію – 18,2 %; рибну продукцію – 11,8 %.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних
ринках – 31,5 %, узаконених ринках склала 17,8 %.
У 50,6 % випадків ГКІ пов'язані з
продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і
приготування в домашніх умовах.
Черкасова Вікторія
Вікторівна,
начальник
управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного
управління Держсанепідслужби у Запорізькій області 10/08/2015 13:16 |