Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 07.08 - 13.08.2015 року (17/08/2015 14:22)

Захворюваність на ГКІ: на 33-ому тижні показник захворюваності на ГКІ на 22,5 % нижче максимального багаторічного рівня.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 82,8 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі і фрукти - 24,8%, молочну продукцію – 21,4 %; м'ясну – 20,7 %; рибну – 9,3 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 27,6 %, узаконених ринках склала 22,9 %.

У 49,5 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

заступник начальника управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду – начальник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

17/08/2015 14:22


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC