Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 11.09 - 19.09.2015 року (21/09/2015)

Захворюваність на ГКІ: на 38-му тижні показник захворюваності ГКІ нижче рівня минулого тижня на 26%, зареєстровано 328 випадків проти 443.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 92,9 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 27,5%; молочну продукцію - 25,6%; овочі та фрукти - 11,7 %; рибну продукцію – 8,1%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 23,1 %, %; на узаконених ринках склала 14,3 %.

У 62,6 %, випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

заступник начальника управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду – начальник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

21/09/2015


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC