Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 30.10.- 06.11.2015 року (09/11/2015)

Захворюваність на ГКІ:  на 45 тижні нижче рівня минулого тижня на 16,9 %, зареєстровано 206 випадків ГКІ.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 96,7 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 29,6 %; молочну продукцію – 25,6 %; рибну продукцію – 13,1 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 25,6 %, узаконених ринках склала 19,9 %.

В 54 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

заступник начальника управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду – начальник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

09/11/2015


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC