Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 20.11. – 26.11.2015 року (30/11/2015)

Захворюваність на ГКІ: на 48-му тижні показник захворюваності ГКІ нижче рівня минулого тижня на 15,8%, зареєстровано 144 випадки ГКІ.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 93,5%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 33,0 %; м'ясну продукцію – 22,6 %; рибну продукцію – 8,7 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 14,8 %, на узаконених ринках склала 24,4%.

У 59,1% випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

30/11/2015


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC