Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 04.12. – 10.12.2015 року (14/12/2015 13:39)

На 50-му тижні показник захворюваності ГКІ залишається на рівні минулого тижня, зареєстровано 164 випадки ГКІ.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 96 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 31,9 %; м'ясну продукцію – 30,5 %; рибну продукцію – 11,4 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 24,1 %, узаконених ринках – 21,3 %.

У 53,9 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

14/12/2015 13:39


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC