Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 25.12. – 30.12.2015 року (04/01/2016)

Святкування Нового року в м. Запоріжжя та Запорізькій області минуло без епідемічних ускладнень. Групових захворювань та спалахів гострих кишкових інфекцій не реєструвалось.

На 53-му тижні показник захворюваності ГКІ нижче рівня минулого тижня на 27,1%, зареєстровано 151 випадок.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 97%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 27,1%; молочну – 24%; рибну – 10,1%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 24%, на узаконених ринках – 22,5%.

У 53,5% випадках ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

04/01/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC