Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 06.01. – 14.01.2016 року (18/01/2016)

На 2-му тижні 2016 року з приводу гострих кишкових інфекцій звернулось 199 чоловік. Показник захворюваності складає 11,1 на 100 тис. населення, що на 9,8 % нижче епідпорогу (епідпоріг звітного тижня - 12,3).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 95 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 24,1%; м'ясну – 21,2 %; рибну – 10,0%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 15,3%,на узаконених ринках – 14,1%.

У 70,6%, випадках ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

18/01/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC