Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 15.01. – 21.01.2016 року (26/01/2016)

На третьому тижні 2016 року з приводу гострих кишкових інфекцій звернулось 204 особи. Рівень захворюваності складає 11,4 на 100 тис. населення, що на 5,8% нижче рівня максимального багаторічного рівня (максимальний багаторічний рівень – 12,1).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 91,6 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 31,9%; м'ясну – 25,2%; рибну – 12,9%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 20,3%, на узаконених ринках – 27,0%.

У 52,7% випадках ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

26/01/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC