Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 19.02. – 25.02.2016 року (29/02/2016)

Захворюваність на ГКІ: На 8 тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекцій звернулось 195 осіб. Показник захворюваності складає 10,9 на 100 тис. населення, що на 23,2% нижче максимального багаторічного рівня (максимальний багаторічний рівень – 14,2).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 96,5%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 27,5%; м'ясну продукцію – 23,4%; рибну продукцію – 10,2%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 18,6 %, узаконених ринках 20,9%.

В 60,5% випадках ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

29/02/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC