На
10-му тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекції звернулось 207 осіб. Показник захворюваності складає 11,6 на 100 тис. населення, що на
8,7% нижче максимального
багаторічного рівня (максимальний
багаторічний рівень – 12,7).
Відповідно до даних
епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 91,3 %.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага
припадає на молочну продукцію – 28,6 %; м'ясну
– 21,4%; рибну – 10,7%.
За місцем придбання: питома вага харчових
продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 19,6%,
на узаконених ринках – 23,2%.
У 56,6% випадках ГКІ пов'язані з продуктами
харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в
домашніх умовах. Відділ
епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління
організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління
Держсанепідслужби у Запорізькій області14/03/2016 10:41 |