Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 01.04. - 07.04.2016 року (11/04/2016 10:57)

На 14-му тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекції звернулось 180 осіб. Показник захворюваності складає 10,1 на 100 тис. населення, що на 22% нижче максимального багаторічного рівня (максимальний багаторічний рівень – 13,0).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 91 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 33,3%; м'ясну – 21,3%; рибну – 10 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 17 %, на узаконених ринках 19,2%.

У 63,8% випадках ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

11/04/2016 10:57


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC