Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 15.04. - 21.04.2016 року (25/04/2016 09:51)

На 16-му тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекції звернулась 201 особа. Показник захворюваності складає 11,2 на 100 тис. населення, що на 11,8 % нижче максимального багаторічного рівня (максимальний багаторічний рівень – 12,7).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 97,1 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 26,6%; м'ясну – 25,4%; овочі, фрукти - 13,2%, рибну продукцію – 9,5 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 16,6 %, на узаконених ринках 20,7 %.

У 62,7 % випадках ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

25/04/2016 09:51


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC