Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 13.05-19.05.2016 року (23/05/2016)

На 20 тижні 2016 року з приводу гострих кишкових інфекцій звернулось 160 осіб.  Показник захворюваності складає 8,9 на 100 тисяч населення, що на 29% нижче максимального багаторічного рівня (максимальний багаторічний рівень – 12,55).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 98,6 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 23,9%; м'ясну продукцію – 19,7%; рибну продукцію – 7,0%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 16,2%, узаконених ринках 28,0%.

В 55,8% випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

23/05/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC