Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 28.05. по 03.06.2016 року (06/06/2016 10:12)

На 22 тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекції звернулися 179 осіб. Показник захворюваності складає 9,96 на 100 тис. населення, що на 12% вище минулого тижня та на 14% вище середньобагаторічного (середній багаторічний рівень – 8,75).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 97,0 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 28,5%; овочі, фрукти – 21,5%, м'ясну продукцію – 14,6%; рибну продукцію – 7,0%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 15,2%, узаконених ринках 20,3%.

В 63,9% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

06/06/2016 10:12


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC