Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 04.06. по 10.06.2016 року (13/06/2016)

На 23 тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекцій звернулись 168 осіб. Показник захворюваності знаходиться на рівні середньобагаторічного показника та складає 9,35 на 100 тис. населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 94,7 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 26,1%; овочі, фрукти – 19,0%, м'ясну продукцію – 19,7%; рибну продукцію – 7,0%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 16,2%, узаконених ринках 16,9%.

В 67,0% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний Центр Держсанепідслужби України»

13/06/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC