Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 25.06. по 01.07.2016 року (04/07/2016)

На 26 тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекцій звернулись 221 особа. Показник захворюваності склав 12,29 на 100 тис. населення, що нижче максимального на 21%. 

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 92,2 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 20%; м'ясну продукцію – 19%; овочі, фрукти – 17,4%, рибну продукцію – 12,6%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 19,5%, узаконених ринках 16,8%.

В 63,7% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались в домашніх умовах.

Своє захворювання пов’язують з купанням в Азовському морі та у річці Дніпро 13 осіб, що складає 6,3% від загальної кількості захворілих ГКІ.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

04/07/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC