Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 02.07. по 08.07.2016 року (11/07/2016)

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 02.07. по 08.07.2016 року

На 27 тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекцій звернулись 255 осіб. Показник захворюваності склав 14,19 на 100 тис. населення, що нижче максимального середнєбагаторічного на 25%, але на 5% вище за середній багаторічний показник (13,4 на 100 тис. населення).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 89,7 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 20,6%; м'ясну продукцію – 20,6%; овочі, фрукти – 22,01%, рибну продукцію – 8,13%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 18,7%, узаконених ринках 18,2%.

В 62,2% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Своє захворювання пов’язують із купанням в Азовському морі та у річці Дніпро 21 особа, що складає 9,01% від загальної кількості захворілих ГКІ.

Колерова М.Є., завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

11/07/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC