Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 23.07. по 29.07.2016 року (01/08/2016)

На 30 тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекції звернулись 393 особи. Показник захворюваності склав 21,9 на 100 тисяч населення, що на 10% нижче рівня максимального багаторічного рівня (максимальний багаторічний рівень – 24,4).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 86,6%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію –22,4%; м'ясну продукцію – 20,7%; овочі, фрукти – 18%, рибну продукцію – 9,2%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 20%, узаконених ринках 23%.

В 56,9 % випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

01/08/2016


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC