Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 30.07. по 05.08.2016 року (08/08/2016 11:27)

На 31 тижні 2016 року з приводу захворювання на гострі кишкові інфекцій звернулись 534 особи. Показник захворюваності склав 29,7 на 100 тисяч населення, що на 11,1% вище максимального багаторічного рівня (максимальний багаторічний рівень – 26,4).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 76,5 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти – 21,9%, молочну продукцію –20,5%; м'ясну продукцію – 16,5%; рибну продукцію – 8,5%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 30,1%, узаконених ринках 17,3%.

В 52,5 %, випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

08/08/2016 11:27


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC