Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 19.11. по 25.11.2016 року (28/11/2016 14:35)

На 47 тижні 2016 року  з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 127 осіб. Показник захворюваності склав 7,1 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 94,7%.

Серед факторів захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 27,9%; молочну продукцію – 24,1%; рибну продукцію – 6,5%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 8,3%, узаконених ринках 10,2%.

В 82% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

28/11/2016 14:35


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC