Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 28.01. по 03.02.2017 року (06/02/2017)

На 5  тижні 2017 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 169 осіб. Показник захворюваності склав 9,5 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 88,8%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 31,9%; молочну продукцію – 25,2%; рибну продукцію – 10,9%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 14,3 %, узаконених ринках 14,3 %.

В 70,6 % випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

06/02/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC