Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Ботулізм: зареєстровані нові випадки захворювання!!! (12/06/2017)

У вихідні дні в реанімаційне відділення обласної інфекційної лікарні поступили у важкому стані ще три мешканки м. Запоріжжя 1977, 1987 та 1964 року народження, при лікувальному огляді яким встановлено діагноз «ботулізм».

Станом на 12.06.2017 року хворі знаходяться у важкому стані – дві жінки на штучної вентиляції легенів, одна – з порушенням речі і ковтального рефлексу. Лікарями інфекційної лікарні проводиться інтенсивне лікування захворілих, введено протиботулінічну сироватку, але стан хворих залишається вкрай важким.

Фахівцями ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» при епідеміологічному розслідуванні даних випадків захворювання на ботулізм встановлено, що всі жінки вживали рибу – лящ в'ялений, придбану в торгівельній мережі міста Запоріжжя.

Нагадуємо, що в поточному році (станом на 12.06.2017р.) у Запорізькій області вже захворіло на ботулізм 9 чоловік (6 випадків), померлих немає.

Враховуючи епідеміологічну ситуацію, що склалася з захворюваністю на ботулізм, пропонуємо виключити з раціону продукти харчування, яки потенціально несуть загрозу захворювання на ботулізм – рибу копчену та в’ялену, копчені м’ясні вироби, консерви, особливо домашнього приготування.

У випадку появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря.

Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати.

Черкасова В.В., завідувач відділом епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

12/06/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC