Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 03.06. по 09.06.2017 року (12/06/2017)

На 23 тижні 2017 року  з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) в цілому по області звернулись 235 осіб (на попередньому тижні – 286). Показник захворюваності склав 13,3 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 92%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 28%; м'ясну продукцію – 16%; овочі та фрукти – 24%, рибну продукцію – 6,4%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 18,6%, узаконених ринках 18%.

В 62% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Слід ще раз зазначити, що в поточному році реєструється більш високі показники захворюваності на ГКІ, ніж за аналогічний період минулого року.

Залишається високою захворюваність на ротавірусну інфекцію – за тиждень зареєстровано 78 випадків ротавірусного ентеріту.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід додержуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, користуватись тільки якісною питною водою.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

12/06/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC