Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за період 02.09.2017 - 08.09.2017 року (11/09/2017)

На 36 тижні 2017 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулось 350 осіб. Показник захворюваності склав 19,7 на 100 тисяч населення, що на 23% нижче максимального багаторічного показника та на 20% вище середнього багаторічного показника (16,5 на 100 тис.).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 96%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 27%, м'ясну продукцію – (22%), овочі та фрукти – (15%), рибну продукцію – 9%, кондитерські вироби – 4%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на узаконених ринках – 20%, стихійних ринках складає 18%.

В 61% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

11/09/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC