Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 23.09. по 29.09.2017 року (02/10/2017)

На 39 тижні 2017 року з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулись 240 осіб. Показник захворюваності склав 13,5 на 100 тисяч населення, що на 26,2 % нижче максимального багаторічного показника, та на 15,4 % вище рівня середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 96,1%.

Серед причин захворювань на ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 26,9%; молочну продукцію – 25,4 %; овочі та фрукти – 9,6 %, рибну продукцію – 6 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 16,2 %, узаконених ринках 18,8 %.

В 65 % випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

02/10/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC