Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 07.10. по 13.10.2017 року (18/10/2017)

На 41 тижні 2017 року з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 199 осіб. Показник захворюваності склав 11,2 на 100 тисяч населення, що на 27% нижче максимального багаторічного показника та на 12% вище середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 94,8%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 30,7%; м'ясну продукцію – 23,3%; рибну продукцію – 10,4 %; овочі та фрукти – 6,2 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 17,2%, узаконених ринках 22,1%.

В 60 % випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

18/10/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC