Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Отруєння грибами! (24/10/2017)

Щорічно на території Запорізької області реєструються випадки отруєння грибами. Осінь – традиційний сезон збору грибів. Саме на цей період припадає пік отруєнь грибами.

За період з 17.10.2017 року в Запорізький області зафіксовано вже три випадки отруєння дикорослими грибами з трьома постраждалими, які у стані середньої важкості знаходяться у лікарняних закладах області.

Отруєння грибами може мати дуже серйозні наслідки для здоров’я. Тому, знання симптоматики отруєння грибами та першої допомоги при таких станах дозволить вам у скрутну хвилину зарадити собі чи своїм рідним та близьким і навіть врятує життя!

Отруїтися можна не тільки, власне, отруйними грибами, але й умовно їстівними (якщо вони були неправильно приготовані) і навіть їстівними грибами, які росли, що дуже характерно для Запорізької області, в екологічно неблагополучних районах та накопичили шкідливі речовини.

Щоб уникнути отруєння грибами, потрібно вміти відрізняти отруйні гриби від їстівних, особливо уважно вивчивши відмінності тих отруйних грибів, які зовні схожі на їстівні. Ніколи не вживайте в їжу невідомі вам або сумнівні гриби. Купуючи гриби в несанкціонованих місцях торгівлі, у невідомих осіб, ви піддаєте себе небезпеці.

Не збирайте гриби, навіть свідомо їстівні, у міських парках, скверах, дворах, а також уздовж автомобільних доріг і залізниць.

При перших ознаках отруєння необхідно терміново звертатися за медичною допомогою.

Тулушев Є.О., лікар з комунальної гігієни ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

24/10/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC