Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 21.10. по 27.10.2017 року (30/10/2017 13:29)

На 43 тижні 2017 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 125 осіб. Показник захворюваності склав 7,1 на 100 тисяч населення, що на 40 % нижче максимального багаторічного показника, та на 24,5% нижче середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 98,2%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 30,8%; молочну продукцію – 24,3%; рибну продукцію – 9,4%; овочі та фрукти – 7,5%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 14%, узаконених ринках 15%.

В 70% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

На 43-ому тижні року групових захворювань на гострі кишкові інфекції в області не зареєстровано.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

30/10/2017 13:29


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC